CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

pengikut sayaSelasa, 17 Mei 2011

Benarkah cinta itu menyakitkan ??


Setiap org m'punyai makna cinta yg t'sendiri. Ada yg kata, cinta itu menyakitkan dan jgn kau hampirinya. Tetapi, ada juga yg kata, cinta itu mengasyikkan sehingga kau akan terbawa-bawa dgn ombak asmaranya. Dan ada juga yg kata, cinta itu indah dan tiada ungkapan yg dapat menyatakan maksud cinta yg sebenar.

Bagi yg mengatakan bahawa cinta itu menyakitkan, ianya memang benar. Walau sepadan mana pun sepasang kekasih itu, akan ada juga masalah yang timbul. Ianya boleh diibaratkan, langit tak semestinya sentiasa cerah. Dlm berkapel ini, kita memang tidak boleh lari dari masalah. Bahkan, kita sendiri yg perlu menghadapinya dan juga menyelesaikan masalah tersebut.

Kesakitan cinta ini makin terasa ngilunya apabila sebuah pasangan itu hancur musnah. Apa yg dijanjikan selama ini, menjadi dusta belaka. Ketika baru sahaja clash, semuanya menjadi tak kena. Semuanya dipersalahkan. Itu tak betul, ini tak betul. Terasa diri ini dihimpit oleh sebuah keretapi dan tiada siapa yang ingin menolong.

Jadi, sekiranya anda ingin bercinta dgn seseorg, ingatlah. Cinta ini tak semuanya indah. Dan anda perlu bersedia utk menghadapi sebarang kemungkinan yang berlaku. Yg pasti, dlm percintaan akan ada pasang surutnya perhubungan. Cuma kita tidak tahu, bila ia akan berlaku. Mungkin hari ini, esok, lusa dan bila-bila masa...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan